A fi contemporan e provocarea sa te confrunti mai intai pe tine insuti

contemportan provocarea confrunti
Quelle Foto:Trish Cornelius

Traiesc o realitate contemporana. Traiesc si sunt invadata zilnic cu multe informatii. Din marea de informatii cum pot tria si percepe partea adevarata a lor? Care sunt mai importante si mai profunde pentru mine?

Am mereu asteptari de la mine.Eu le cunosc care sunt ele.Am asteptari de la ceilalti din jurul meu.Uneori le exprim, alteori nu.De multe ori asteptarile neexprimate vin la pachet cu altele noi care in timp se transforma in presiuni.Aceste presiuni sapa permanent si erodeaza relatiile dintre noi.

Realitatea contemporana imbraca forma cantitatii si nu calitatii. O mare de lucruri lipsite de valoare tind sa ne inece timpul.Cantitatea de «mult» satureaza si inunda fara mila totul.Cantitatea de» prea multa nuditate»lipsita si ea de valoare atinge pragul vulgaritatii. Un «gol»fara sa fie umplut cu ceva tinde mereu sa fie un gol inutil.Cand privesti spre el nu gasesti nimic,asa ca privirea ta nu are prea multe de «savurat».

Incerci sa dai un sens imaginii tale . Imbraci felul de a gandi in ceea ce detii.Aduci creativitatii o forma de culoare care o adaptezi la situatia de fata.Printre lucrurile care conteaza sau nu pentru tine, atingi din cand in cand o valoare a umorului pe care neaparat trebuie sa o pastrezi alaturi de cartea ta de vizita.

Contemporanul inseamna pe buzele tuturor sa te adaptezi la felul perfectionismului: Nu ai voie sa te ingrasi, nu ai voie sa slabesti, nu ai voie sa fii urat, nu ai voie sa imbatranesti.Dar ai voie sa te mulezi in permanenta printre straturile de a te potrivi in aceasta perfectiune care se vrea si se cere a fi mereu actuala.

Increderea in mine ma face sa trec peste toate aceste cerinte si sa ma arat lumii exact asa cum sunt eu. Sa nu ma camuflez in tot felul de stereotipuri care nu m-i se potrivesc. Care este in cele din urma reflexia celor din jurul meu si cum sunt vazuta de cei din afara aduce la pachet acceptanta acestora.

Exercitiu de a arata cat mai bine si cat mai tanar nu face altceva decat sa ne oblige sa ne adaptam mereu perfectiunii care se vrea la moda in ziua de azi.Cum ma vad eu si cum ma vad  cei din afara aduce la pachet o acceptanta care de multe ori nu este decat o lupta surda si oarba.Si acesta este stereotipul unui cod de frumusete … uneori exterioara, alteori interioara…

by

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .